Vodene vadbe

Vodene Vadbe

Klikni na sliko za povečavo.

 

 

Naše prednosti:

 • Enostavne kombinacije vaj
 • Primerne vadbe za vsakogar
 • Prilagodljiv tempo glede na vaše zmogljivosti
 • Zadostno število različnih ur
 • Priznani in strokovni inštruktorji
 • Dopoldanske ure

 

Zakaj na vodene vadbe:

 • Učinkovita izguba telesne teže
 • Oblikovanje in učvrstitev kritičnih predelov
 • Višja samozavest in boljša samopodoba
 • Več energije in boljše počutje v svojem telesu
 • Razvoj telesne moči, vzdržljivosti, kondicije, ravnotežja in gibljivosti

 

Nudimo vam 14 različnih vrst vodenih vadb:

 

Total Body Workout (TBW)  NOVO 

TBW je vadba, ki traja 45 minut in zajema mišice celega telesa ter ni odvisna od ritma glasbe. Ker se večji del vadbe izvaja intervalno, vpliva na hitrost metabolizma tudi kasneje v mirovanju. Zaradi tega boste porabili več kalorij se naslednjih 48ur. TBW je odlična vadba s katero boste preoblikovali telo (izgubili odvečno maščobo ter okrepili mišice).

V TBW so vključene vaje za vzdržljivost, moč in koordinacijo. Uporablja se lastna teza, ročkaste uteži, utežne palice, drsniki, stepi, žoge in ostali drobni pripomočki.

Vaje so sestavljene tako, da se jih da prilagoditi skoraj vsakemu posamezniku zato ni strahu, da vadba ne bi bila primerna za vas.

Večji del vadbe poteka v minutnem ciklusu, kar pomeni, da ne štejemo ponovitev, temveč ste omejeni s časom. Zaradi tega lahko vsako serijo naredite po svojih zmožnostih (po potrebi pa tudi počivate).

V kombinaciji s primerno prehrano vam zagotavljamo, da bodo rezultati vidni že z dvema treningoma tedensko.

 

YOGA VINYASA  NOVO 

Yoga ni samo sproščanje ali sedenje, niti samo meditacija. Vinyasa Yoga je popolna oblika gibanja, netekomovalnost s svojim lastnim telesom ali primerjanjem z drugimi, je gibanje, vadba, predvsem pa praksa, kjer vsak gib izvedemo zavestno, v popolnem spoštovanju lastnega telesa. Vaje izvajajamo ob prijetni chillout glasbi, medtem ko iz položaja v položaj prehajamo z mehkimi, zveznimi gibi, (Vinayasa) ki so usklajenjeni z dihanjem.

 Že po nekaj vadbah se počutimo osveženi, bistri, imamo boljšo koncentracijo, in se boljše počutimo v lastnem telesu. Idealna je za tiste, ki želijo izboljšati svojo telesno kondicijo, kot tudi za tiste, ki želijo izgubiti težo. Yoga vinyasa je tudi odlicno sredstvo za premagovanje tesnobe in depresije, za izboljšanje ravnotežja, za uravnovešanje pritiska in za povečevanje pljučne kapacitete.

Vinyasa je joga, ki povezuje dihanje in gibanje skozi asane (joga položaji). Vsaka vadba lahko vsebuje elemente Hatha joge (kjer se osredotočiš na dihanje in bolj počasno izvajanje asan) in Vinyasa flow joge (bolj dinamična vadba).

Prepustite in zaupajte naši inštruktorici Yuliji, ki prihaja iz Rusije in ima opravljen najzahtevnejši 200 urni tečaj yoge v Španiji.

Za vadbo yoge potrebujete:

 • Lahkotna, zračna,  športna oblačila
 • Brisačo
 • Nogavičke in nekaj za pokriti za konec vadbe-sproščanje (jopica, pulover in kakšna mini dekica oz. ”pašmin”)
 • Veliko dobre, pozitivne volje
 • Bodite točni (vsaj 5 min prej)
 • Zadnji obrok cca 3 ure pred vadbo

 

Nirvana

Nirvana fitnes je revolucionarna kombinacija pomirjujoče glasbe, dinamičnih pilates/joga vaj za oblikovanje telesa ter zavestnega ritmičnega dihanja za regeneracijo našega telesa in občutenja popolne umirjenosti uma.

 

Piloxing

PILOXING® je odličen kardio saj vključuje fitnes tehnike, ki povečajo porabo kalorij in gradijo vitke mišice ter povečuje vzdržljivost. Program edinstveno združuje moč, hitrost in tehnike boksa s ciljem oblikovati telo. Te tehnike so okrepljene tudi s patentiranimi Piloxing rokavicami, ki dodatno dopolnjujejo oblikovanje našega telesa, rok in najpomembnejšo srčno mišico. Da bo vadba še bolj zabavna so dodani plesni koraki pri katerih pozabimo na dnevne skrbi in deluje kot antistres. PILOXING®je idejno zasnovala švedska plesalka in slavna trenerka Viveca Jensen . Vrhunec njenega poslanstva na fizično in psihično podobo žensk skozi fitnes je bil PILOXING®. Glavni cilj PILOXING® so ženske njegovo načelo pa je žensko predstaviti močno in da lahko doseže elegantno, seksi zunanjo podobo o sebi. Zato, ko bomo brali o PILOXING® bomo velikokrat opazili njihov slogan : SLEEK, SEXY , POWERFUL.

Prednosti piloxing:

 • Delaš na svoji boljši drži
 • Krepitev in oblikovanje mišične mase
 • Antistres program
 • Povečuje mobilnost in fleksibilnost
 • Oblikuje dolge mišice
 • Boljša stabilizacija telesa
 • Boljša koordinacija
 • Krepitev samozavesti in boljše samopodobe

Kar je pa posebna lastnost PILOXING je to, da je vadba Barefoot Training torej smo na vadbi brez obutve. S tem bomo krepili naša stopala, ki so dnevno omejena v naših obutvah in jim končno ponudili njihovo krepitev. Barefoot vadba nam omogoča boljšo stabilizacijo telesa, boljšo dinamiko v nogah in boljšo cirkulacijo limftnega sistema (celulit). Poskusite novo vadbo, ki vas bo zagotovo prevzela in potisnila vaše meje!

 

BOOTY LICIOUS

Športni center BIT vam ponuja novo vodeno vadbo, kjer bo poudarek predvsem na vaših mišicah zadnjice ali gluteus mišice. Ali ste vedeli, da je gluteus kompleksna mišica sestavljena iz treh delov. Ali ste vedeli da je gluteus mišica v osnovi obdana z največ maščobami. BOOTY LICIOUS je skrbno načrtovana vadba, kjer bomo krepili prav vse predele vaše zadnjice. Vadba je brez koreografije in je prmerna za vsakogar – starost ni omejitev. Uprabljajo se tudi razni športni rekviziti kot so uteži, ročke, stepi, medicinke, elastike.. Zagotavljamo vam spremembo oblike vaše zadnjice samo po  5-ih treningih. Vabljeni!

 

Body burn

Je koreografsko nezahtevna visokointenzivna vadba, ki združuje kardio intervale in vaje za moč, večinoma z lastno težo. Vaje bomo izvajali v določenih časovnih intervalih eno za drugo ali pa bomo izvajali krožni trening po različnih vadbenih postajah. Ves čas bomo ohranjali visok srčni utrip, ki v kombinaciji z vajami za moč močno pospeši metabolizem. Pridobili bomo na mišični vzdržljivosti in okrepili srce, saj trening pri višjem utripu vpliva na utripni volumen srca. Najboljše od vsega pa je, da vadba izzove visok nivo kurjenja maščob še dolgo časa po opravljenem treningu, kar se pokaže kot izguba telesne teže in pridobitev zavidanja vredne postave.

 

Bootcamp

Kaj je BOOT CAMP?

Izguba kilogramov, oblikovanje telesa, pridobivanje fizične in mentalne kondicije.

Tak osnovni princip treninga so prvi uporabljali ameriški marinci. Z vajami z lastno težo so lahko tudi v najbolj oddaljenih krajih po svetu redno vzdrževali svojo telesno kondicijo. S tem so si zagotovili odlično psiho-fizično pripravljenost, ki jih je obdržala zdrave, vitalne in pripravljene se soočati z vsakodnevnimi izzivi. Bilo je neizogibno dejstvo, da se bo iz vrst marincev, boot camp razširil med množico, saj je z njim mogoče v relativno kratkem času doseči ogromni napredek in ga tudi vzdrževati!

 Trening vsebuje vaje z lastno težo in poskrbi, da se v kratkem, a intenzivnem času opravi največ. Intervali, kratki preteki, različni poskoki in nešteto različic vaj poskrbijo, da je v delo vključeno celotno telo. Krepimo srce, mišice, utrjujemo svoj karakter (ker vaje z lastno težo niso tako zelo enostavne kot se morda zdi) in hkrati porabljamo ogromno količino energije – kar se skozi čas pokaže kot izguba telesne teže.

In še eno dejstvo o boot camp-u: nihče z ure boot camp-a ne odide ravnodušen in vedno naredi eno ponovitev, eno skleco, en počep več…

 

Metabolic effect

 • 30min vadbeni program za krepitev celega telesa
 • Spremeni delovanje vašega metabolizma – izguba maščobe
 • Funkcionalna vadba sestavljena iz kardio intervalov in treninga z utežmi
 • Vsak trening je drugačen

Metabolic Effect (ME) je nova generacija skupinske vadbe. Združuje znanost hormonskega metabolizma in metaboličnega treninga. Medtem ko je fokus ostalih ur predvsem na aerobnem treningu, številu porabljenih kaloriji in izvajanju vaj na ritem glasbe, je pri ME pozornost osredotočena na združevanje visoke intenzivnosti, sprintov, funkcionalnega treninga in doseganje lastnih maksimalnih fizičnih zmožnosti.

ME uporablja unikaten koncept vadbe, ki se mu reče REST BASE TRAINING. Le ta omogoča, da vsak posameznik doseže tako intenzivnost vadbe, ki je potrebna, da se pri njemu sprostijo ključni hormoni potrebni za dosego AFTER BURN EFFECT, ki lahko traja tudi do 2 dni po končani vadbi.

Več o vadbi Metabolic Effect si lahko pogledate na spodnjih dveh povezavah:

 

For ever young (večno mladi – seniorji)

Za zdravje in vitalnost v vseh življenskih obdobjih. Program je namenjen tistim, ki si želijo z aktivnim življenjem v prijetni družbi popestriti svoj vsakdan in s tem izboljšati kvaliteto življenja.

Prilagojen je populaciji v zrelih letih, ki jih mogoče že pestijo številne tegobe: občutek okornosti, zmanjšane fleksibilnosti, omejene amplitude giba, občutek nemoči… Usmerjena gibalna dejavnost ohranja mišično maso, kostno gostoto, vzdržuje in izboljšuje telesno kondicijo, ter pospešuje presnovo. Vse skupaj pripomore k ohranjanju optimalne telesne teže, k preventivi pred boleznimi in dobremu počutju nasploh.

Z ustreznimi vajami povečamo mišični tonus in s tem razbremenimo sklepe, predvsem hrbtenico, raztezanje pa prispeva k elastičnosti mišic, kar preprečuje poškodbe.

Vadba vas bo pomladila ter pomagala da boste lažje premagovali vsakdanje napore. Povečala vam bo odpornost zoper bolezni ter dvignila nivo delovanja imunskega sistema.

Nikoli ni prepozno, da se zmigate in svoje telo razmigate, leta niso razlog, da se ne bi počutili bolje.

 

Zumba

Zumba je zabavna, učinkovita in enostavna vadba, katero boste hoteli vaditi vsak dan in to z veseljem! Osnova Zumbe je glasba, ki vsebuje v glavnem vroče latino ritme(merengue, salsa, cumbia, reggaeton, calypso, samba…), ki vas bodo sprostili, vam povrnili energijo in zaradi katerih se boste odlično počutili. Koreografije so zasnovane po principu intervalnega treninga, ki povečuje porabo kalorij, izgorevanje maščob ter tonizacijo mišic. Poseben poudarek je na mišičnih skupinah nog, zadnjice, rok, trebuha ter seveda najpomembnejše mišice-srca! Zumba je zasnovana tako, da ji lahko sledi resnično vsak, ne glede na starost, plesno znanje, telesno pripravljenost, saj je kombinacija enostavnih plesnih korakov na energično in seksi podlago latinoameriških ritmov.

 • Vadbo bodo vodili priznani inštruktorji zumbe
 • Vadba ob eksotični latinsko-ameriški glasbi
 • Cilj je oblikovati in okrepiti vaše celotno telo
 • Osredotoča se na mišične skupine zadnijce, rok, nog in trebuha
 • Vadba je odlična predvsem za pridobivanje fizične kondicije in izgubo odvečnih kilogramov
 • Deluje tudi na najpomembnejšo mišico vašega telesa- vaše srce

 

TNZ

Aerobna vadba s poudarkom na oblikovanju mišic trebuha, nog in zadnjice. Vadbo sestavljata dva dela. Prvi, aerobni del, v katerem aktiviramo energijske sisteme in srčni utrip pospešimo do ravni primerne za izgorevanje maščob v telesu. Drugi, krepilni del, v katerem krepimo ciljne predele telesea, s čimer vplivamo na obliko in napetost mišic. Vadba je koreografsko nezahtevna in primerna tako za začetnike kot tudi za bolj izkušene.

 

FIT TNZ

Prvotni vadbi TNZ dodamo še krepilne vaje za roke, kjer se uporabljajo kilogramske utežke. Vadba je koreografsko nezahtevna in primerna tako za začetnike kot za bolj izkušene.

Sky Power

Enourna vadba z lahkimi utežmi za oblikovanje idelane postave. Vadba je zabavna, zelo učinkovita in koreografsko nezahtevna. Vsebuje elemente aerobne in anaerobne. Krepimo vse mišične skupine in je primerna za vsakogar. Izvaja se ob izbrani glasbi pod strokovnim vodstvom inštruktorja.

Za vse obiskovalce, ki želijo preizkusiti SKY POWER je obvezen obisk KLINIKE, kjer vas inštruktor podrobno seznani s pravilno izvedbo posameznih vaj. Za obisk klinike se je potrebno predhodno naročiti na recepciji ali na tel. 031/227-225.

 

Pilates

Statisčna oblika vadbe, ki temelji na dihanju, pravilni drži in kontroli telesa. S to obliko vadbe si zgradimo “mišični steznik”, kar nam omogoča varen trening. Pilates je zelo priporočljiv za ljudi z bolečinami v hrbtenici, prav tako pa tudi za vse ostale, ki si želijo razviti gibljivost in moč celotnega telesa, s poudarkom na mišicah medeničnega obroča in trupa.