Fitnes

Fitnes center BIT

Z veseljem vam sporočamo, da smo naš fitnes povečali in nadgradili s sodobno crossfit opremo, ki se nahaja v novem in ločenem prostoru. To pa še ni vse…

Air runner – tekalna steza na lastni pogon

Elitna profesionalna tekalna steza za intenzivno vadbo.

Deluje na lasten pogon in ni, kot tekalne, ki jih poznate, saj pri tej pokurite do 30% kalorij več. Praktično tekalna teče na “vašo energijo”, brez porabe karkršne koli električne energije. Optimalna za intervalne treninge in vadbo zelo hitrega teka -“sprinta”, kot tudi za normalni tek in hitro hojo.

Zaradi krivine, je mehanika teka enaka teku v naravi, ni pa udarcev s stopalom ob podlago, zato je vadba na tej tekalni steza zelo varna  in ne povzroča bolečin v sklepih (GLEŽNJI, KOLENA, KOLKI).

Air bike

 • Najkakovostnejši profesionalni model kolesa za funkcionalno vadbo
 • Kakovostno, enostavno in učinkovito kolo uveljavljenega ameriškega proizvajalca

Concept 2 veslač

Veslanje je nadvse učinkovita, popolna, dokaj preprosta in pred poškodbami varna telesna aktivnost.

Veslanje na simulatorju uporabniku omogoča aerobno in anaerobno vadbo, doseganje in vzdrževanje željene telesne pripravljenosti in teže, saj način gibanja celotnega telesa med vadbo zahteva precejšnjo porabo kalorij.

Še več; pri veslanju se mišice in sklepi gibljejo v precej večjem obsegu kot pri večini drugih aktivnosti, kar pomeni, da se mišice raztegujejo in sklepi premikajo v večji meri. To pa zagotavlja večjo mišično prožnost in gibljivost sklepov.

Stair master

Pridite in preskusite DOKAZANO najbolj učinkovito kardio napravo – Stair master (tekoče stopnice). Edina naprava, kjer krepite celotne stegenske mišice, pridobivate fizično kondicijo in hitro izgubljate odvečno maščobo (do 1200 kcal na uro).

 

Nova priložnost za vaš lepši in boljši izgled. Prepustite se strokovnjakom in presenetite svoje telo.

Fitnes klub je bodoči novodobni pub :-). Tukaj ne boste samo trenirali, tukaj boste živeli, se družili. Ni pomembno ali ste že več letni izkušeni maček fitnesa in skupinskih treningov, ali pa ste začetnik. Vsak lahko prestavi svoje meje. Fitnes center  je namenjen vsem in vsak privrženec fitnesa in skupinskih treningov ima svojo mejo zmožnosti, pa morda tega niti ne ve.

Ljudje se pogosto ne zavedajo pozitivnega vpliva, ki ga ima vadba na druge vidike življenja. Človek, ki se počuti samozavestno v svojem telesu bo pridobljeno moč prenesel tudi na druga področja življenja ter se tako bolj učinkovito soočil z vsakodnevnimi  izzivi.

ALI STE VEDELI… da fitnes center BIT razpolaga z največ različnimi in učinkovitimi napravami za vaše trebušne in stegenske mišice.

Telesna aktivnost je postala ne samo trend, ampak že nuja sodobnega časa. Številne raziskave dokazujejo, da ima rekreativna vadba zelo sproščujoče delovanje tudi na vaše duševno zdravje.

Med vadbo so mišice veliko bolj prekrvavljene, tako pride vanje več kisika, saj se pretok krvi skozi aktivne mišice poveča tudi do desetkrat. Z vadbo se poveča tonus, osnovna napetost v mišicah, zmanjša se podkožno maščevje in poveča fiziološki predek mišic – hipertrofija.

Z redno vadbo v fitnesu lahko aktiviramo vse mišične skupine.Prav tako z vadbo utrjujemo tudi sklepne vezi, kar je zelo pomembno, ker zavira odmiranje in obrabo hrustanca.

V fitnes centru BIT vam je na voljo 500m2 površine klimatiziranega vadbenega prostora, kjer vas čaka  širok izbor profesionalnih kardio naprav (tekaške steze, steperji, sobna kolesa, spinnerji, orbitracki, stair master, air bike, assault runner …), fitnes trenažerjev ( Life fitness ) in prostih uteži. Zdaj pa imate na voljo tudi nov crossfit gym, kjer boste zagotovo navdušeni nad sodobno opremo.

Zakaj vaditi pri nas?

 • Z redno telesno aktivnostjo ugodno vplivamo na naše zdravje
 • S pravilno vadbo se naša fizična pripravljenost izboljša in tako tudi kvaliteta življenja.
 • Odlična fizična pripravljenost vpliva na naše dobro počutje, tako fizično kot tudi psihično.
 • Z rednimi treningi, nam prava vadba postane del življenja.

Fitnes center BIT ponuja vrsto profesionalnih naprav za različne tipe vadbe. Tako si boste lahko z uporabo različnih naprav naredili vašo vadbo bolj zanimivo in razgibano. Oprema v našem fitnes centru je redno in pravilno vzdrževana.

Posebej pa bi radi na tem mestu izpostavili široko izbiro opreme za vadbo s prostimi utežmi. Pri tem velja, da morate za pravilno vadbo in doseganje želenih rezultatov redno menjati vaje in postopoma povečevati obremenitve, s katerimi delate, kar pri nas ne bo težava.

Uvodne ure

Novim članom fitnes centra BIT ob vpisu omogočamo uro z osebnim trenerjem, ki vam pokaže, kako se uporabljajo naprave, kakšna je pravilna izvedba vaj, vam napiše osnovni program treninga in svetuje tudi o pravilni prehrani. To seveda ne bo iz vas naredilo strokovnjaka, vam bodo pa ta srečanja s trenerjem dala dovolj osnove, da lahko začnete vaditi sami.

Zakaj v naš fitnes studio?

 • Izoblikovali boste svoje telo, izboljšali videz ter porabili maščobne zaloge
 • Vaš imunski sistem se bo okrepil, zmanjšali boste tveganje za razne bolezni (osteoporoza, bolezni srca in ožilja, bolezni dihal, …)
 • Ohranili boste gibčnost, postali bolj vzdržljivi, povečala se bo vaša telesna moč, vse to pa je zelo pomembno za kvalitetno življenje (tudi do pozne starosti)
 • Izboljšalo se bo vaše splošno počutje in življenjski optimizem
 • Naši fitnes inštruktorji vam bodo naredili vadbeni program po vaši želji
 • Zmanjšali boste stres in lažje premagovali psihične napore, pa tudi bolj ustvarjalni boste …
 • Ker so naši prostori zračni in klimatizirani
 • Ker imamo odlično lokacijo in veliko parkirišče
 • Ker lahko igrate badminton brezplačno
 • Ker lahko zamrzneš karto